Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Kahve yapılırken su yerine süt de koyulabilir.
İçerik : Kavrulmuş, öğütülmüş menengiç.
Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir. Menengiç kahvesini Türk usulü pişirmek için :
Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız.
Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız. Pratik Hazırlamak İçin:Çay fincanı için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi koyarak üzerine kaynar SÜT dökünüz.
Karıştırıp bir dakika bekletiniz.
Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız. MENENGİÇ KAHVESİNİN ÖZELLİKLER Kafein içermez. Öksürüğü keser, balgam söktürür. Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir. Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır. Yaraları tedavi edici özelliği vardır. Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur. Ses tellerine iyi gelir. Solunum yollarına faydası vardır Mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur. Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır Besin Değerleri: 100 gr. Menengicin içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 594 kalori
20,8 gr. protein
51,6 gr. yağ
16,4 gr. karbonhidrat
0 kolesterol
2 gr. lif
500 mgr. fosfor
136 mgr. kalsiyum
7,3 mgr. demir
1,020 mgr. potasyum
158 mgr. magnezyum
66 IU A vitamini
0,62 mgr. B1 vitamini
1,45 mgr. B2 vitamini
0,4 mgr. B6 vitamini
7 mgr. C vitamini
5.2 mgr. E vitamini
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder